Visitors

Monday, May 30, 2011

Kimi No Kioku

kaze no koe hikari no tsubu madoromu kimi ni sosogu
wasurenai yasashii hohoemi kanashisa kakushita hitomi wo
negau koto tsurakutemo tachimukau yuuki kimi ni moratta
dakara yukune yume no naka mezametara mata aeruyo
tooi kioku mune ni hime utau
hakanaku tayutau sekai wo kimi no te de mamottakara
imawa tada tsubasa wo tatande yukkuri nemurinasai
eien no yasuragi ni tsutsumarete love through all eternity
yasashiku mimamoru watashi no kono te de nemurinasai
waratteta naiteta okotteta kimi no koto oboeteiru
wasurenai itsumademo kesshite until my life is exhausted
kousaten kikoetekita kimi ni yoku nita koe
furimuite sora wo aogi miru koboresouna namida koraete
ashita koso itsunohika
mou ichido kimi ni aeru to shinji hitori mayoi
ame no yoru hareta asa machitsuzukete
wasurenaiyo kakenuketa yoru wo
mabayuku kagayaku hitotoki minna to issho datta
kakegae no nai toki to shirazuni watashi wa sugoshite ita
imawa tada taisetsu ni shinobuyou I will embrace the feeling
kimi wa ne tashika ni ano toki watashi no soba ni ita
itsudatte itsudatte itsudatte sugu yoko de waratteita
nakushitemo torimodosu kimi wo I will never leave you
hakanaku tayutau sekai wo kimi no te de mamottakara
imawa tada tsubasa wo tatande yukkuri nemurinasai
eien no yasuragi ni tsutsumarete love through all eternity
yasashiku mimamoru watashi no kono te de nemurinasai
waratteta naiteta okotteta kimi no koto oboeteiru
wasurenai itsumademo kesshite until my life is exhausted
mabayuku kagayaku hitotoki minna to issho datta
kakegae no nai toki to shirazuni watashi wa sugoshite ita
imawa tada taisetsu ni shinobuyou I will embrace the feeling
kimi wa ne tashika ni ano toki watashi no soba ni ita
itsudatte itsudatte itsudatte sugu yoko de waratteita
nakushitemo torimodosu kimi wo I will never leave you

Friday, May 27, 2011

fields of hope

ak sgt berharap spaye ade sinar baru..
ak xnk mase depan ak malap lg, xnk kcewakan parent ak da
ak asl org susah..jd kna wat sesuatu agar dpt menolong parent ak
azam sem bru ni Tingkatkan Prestasi Kurangkan Kontroversi.
renung2kanlah amin.
masih ada harapan....fields of hope.

Monday, May 16, 2011

The Future

This time ak nk citer psl cita-cita aku, mcm x bley bla gak kn tp ni kn blog suker hati aku la nk citer ape kn?.: p
ntah tibe2 nape ak nk join askar , dlu bkan lg nk jadi tu nk jadi ni, tim skolah rendah nk jadi JKR( yg tar jln tu), pastu nk jadi pilot lak, msok skolah menengah nk jadi arkitek, pulakk dah, msuk form 5 nk jadi cikgu sbb keje ni dpt pahala,haha. Lpas SPM trus apply maktab n UPSI, trnyata sama skali maktab n UPSI ssah nk dpt..yela, UPSI biasenye bdak STPM bnyk dpt, maktab lak kna result tnggi bru dpt, result ak ckp2 mkn je tim tu. ak pn da ptus angin, redha je la dpt ape2.,hri posmen mane lak dtg bg surat bsar smpai x muat peti surat umah ak,,adik ak pg amikkan, bru je die pgang n terjerit name ak, mngatakan surat utk aku..surat ape lak?? check tgk surat twaran matrik..tkejot gak, stahu aku bdak result tnggi je dpt mende alah ni..aku dapat program 2 thn kt kuala pilah,,(tim  tu ak x tahu yg dpt blaja kt situ gak). tp ak terfikir matrik ni ssah n tnsen skit blaja...tp ak bncang ngan parent ak dulu..akhir skali ak tolak tawaran tsbut. tnggu beberapa hari je dpt tawaran UiTM kt kuala pilah gak..mmg da mnjadi takdir utk aku smbung blaja kt negeri sombilan.

Sjak aku msuk uitm la cita2 aku bertukar kpd askar..iaitu unit 10 Briged Para.ok, ni la serba rngkas tntng unit elit ni.
asasnya pasukan ini adalah satu briged infantri dalam cawangan tentera darat malaysia yang dipertingkat menjadi satu pasukan elit dalam ATM. 10 briged para adalah elemen Pasukan Aturgerak Cepat, PAC ATM, pasukan ini suke sgt terjun dri pesawat menggunakan parachute. bnyk lagi kelebihan pasukan ni, maklumla nama lagi pasukan elit, panjang berjela kalo ak citer.
 



preview pasukan 10 briged

kdatangan aku ke uitm pilah mnjadi smbgt ak smakin berkobar2 utk join askar. kt unit kokurikulum ni adela sorg staff ni, bkas tentera yg juga daripada pasukan ini, die berpangkat pegawain warren 1..mcm2 pngalaman die cite kt aku, sgt best. die jgak ckp yg die dpt twaran kenaikan pngkat kpd mejar tp die tolak..die xnk ckp sbb ape tp ak da jmpe jwapan tu.h0h0
                                                                              
inila dia, encik Jimi Harun name die, diela mnjadi pmbakar smgt aku, tiap kali jmpe die msti bg berbagai nsihat, n x kire mase die msti wat lwak sengal ngan aku,huhuhu

                                                        

            inilah impian aku, hrap suatu hari aku akn menempuh saat ini dan mendarat dngan selamat.hehehe

hmm...tp cita2 jodoh rezeki Allah sudah tentukn, tp ak sbgai hambaNya hanya berdoa agr cita-cita ini dimakbulkn.amiinnn.,bgitulah tnggi harapan sbagai mane name blog ni,hehehehehhe
   

Tuesday, May 10, 2011

KUASA TUHAN

Setiap perkara yang kamu lakukan pasti ada balasan..setiap perkara baik walau sebesar biji sawi pasti ada balasan, setiap perkara jahat sekecil nyamuk pun pasti ada balasan.dunia ni terdapat satu sistem hukuman..orang cakap huku karma..entah mende ape tu tapi ape yang kite buat kat orang, suatu hari nanti kite akan dapat balik apa yang kite buat kt orang tu..tak kire jahat atau baik..ingat pesan nabi je, kalau orang buat jahat kat kite, fitnah, benci, kutuk, atau ape2 pun, lebih baik kite diam saje..kite yang untung, pahala pun dapat..pergaduhan tak berlaku.sampai mase orang yang buat jahat kat kite akan senyap macam tu sahaja, atau Tuhan akan memberi die pengajaran kepada..sesungguhnya Allah sayangkan hambaNya.
p/s: hidup didunia hanye sementara, lebih baik fikir tentang akhirat..aku rase dunia ini akan huru-hara dalam mase terdekat ni.sekian